Hur man applicerar Aquapel

Aquapel är en produkt som du kan applicera på vilken glasyta som helst för att stöta bort vatten. Kemikalierna binder sig till glaset, vilket får regn och andra vätskor att pärla sig och falla av. Det är särskilt användbart för att förbättra din synlighet när du kör, hålla dina duschdörrar fria från vattenstämplar och få andra glasytor att se renare ut längre. Att förrengöra vindrutan, fönstret eller någon annan glasyta är nyckeln för att säkerställa att Aquapel fäster ordentligt mot glaset.

1. Applicera Aquapel på din vindruta (metod 1)

Kasutamine-Aquapel-samm-1

1. Kontrollera vädret för att se till att det är över 40°F (4°C) och att det inte regnar. Innan du förbereder din vindruta, se till att det inte regnar eller är för kallt eftersom vatten och nästan minusgrader kan påverka hur Aquapel binder till glaset. Din bil kan stå i ett öppet garage eller utomhus – direkt solljus påverkar inte hur den kemiska bindningen till glaset.

 • Om din bil är parkerad under ett träd, flytta den till en öppen himmel för att förhindra att skräp faller ned på vindrutan
Kasutamine-Aquapel-Samm-2

2. Lyft bort vindrutetorkarna från glaset och torka av dem. Genom att lyfta torkarna kan du rengöra hela vindrutan utan att missa områdena under torkarna. Fatta tag i varje torkare i mitten och dra dem i en diagonal vinkel bort från glaset. Blöt sedan en pappershandduk och torka av dem så att de kan sopa bort regn utan att lämna ränder över vindrutan.

 • Se till att torkarbladen inte är slitna eller missformade eftersom det påverkar hur effektivt de torkar bort regndroppar.
 • Om dina blad är utslitna, köp ersättningar i valfri järn- eller bildelarbutik.
 • Om du har en vindrutetorkare på bakrutan, dra upp den också. Observera att om du applicerar den på det bakre fönstret behöver du en andra applikator eftersom en enda applikator bara täcker lite mer än en vindruta.
Rakenda-Aquapel-Steg-3
3. Rengör vindrutan med en professionell glasrengörare. Det är viktigt att rengöra glaset först så att Aquapel kan binda till glaset (och inte några rester eller smuts som sitter ovanpå glaset). Spraya glasrengöringsmedel på vindrutan och använd en pappershandduk eller trasa för att torka rent.
 • Gör detta för alla fönster där du planerar att applicera Aquapel.
 • Inspektera vindrutan från flera vinklar för att säkerställa att det inte finns några ränder eller smutsiga fläckar kvar.
Kasutamine-Aquapel-samm-4

4. Använd skyddsglasögon eller glasögon för att skydda dina ögon. Aquapel kan irritera dina ögon, så sätt på dig ett par skyddsglasögon eller glasögon för att förhindra olyckor. Om det kommer i ögonen, skölj dem med vatten i 5 till 10 minuter.

 • Om dina ögon fortsätter att visa tecken på irritation (rodnad, sveda, smärta), gå till en läkare.
Kasutamine-Aquapel-samm-5

5. Rör vid applikatorns filtbas mot glaset och kläm applikatorns vingar. Ta tag i applikatorn med tummen, pekfingret och långfingret och håll den på glaset. Kläm de små vingarna på vardera sidan av applikatorn (där fingrarna greppar den) tills du hör ett pop och ser att det släpper Aquapel.

 • Se till att hålla applikatorn vågrätt för jämn fördelning.
Kasutamine-Aquapel-samm-6

6. Applicera Aquapel på ena sidan av vindrutan i ett kors och tvärs mönster. Använd medeltryck för att applicera produkten på halva vindrutan, med långa drag från toppen till botten. Applicera sedan på samma område och rör dig från sida till sida för att göra ett kors och tvärs mönster.

 • Använd vindrutans svarta kontur som vägledning så att du undviker att få produkten på några målade ytor på bilen.
 • Du behöver bara applicera 1 lager, så arbeta långsamt och se till att du inte har missat några glasremsor.
 • Aquapel kommer att börja pärla när du applicerar den.
 • Undvik att få Aquapel på torkarbladen eller listen.
Kasutamine-Aquapel-samm-7

7. Torka bort överflödigt Aquapel med en pappershandduk eller en ren trasa. När du har applicerat Aquapel på ena halvan av vindrutan, torka bort så mycket av resterna du kan – låt inte produkten sitta på ytan längre än det tar dig att applicera den.

 • Vik eller rotera handduken om du behöver så att du använder en torr sida för varje del av vindrutan.
Kasutamine-Aquapel-samm-8

8. Upprepa appliceringen och avtorkningsprocessen på kors och tvärs på andra sidan. Börja längst upp på vindrutan nära mitten och gör långa drag upp och ner genom fönstret. Applicera sedan igen från sida till sida. När du är klar, använd en ren trasa eller pappershandduk för att torka bort produkten.

 • Det är okej om du av misstag går över ett område som du täckte i din första ansökan på andra sidan.
Kasutamine-Aquapel-samm-9

9. Applicera Aquapel igen på området framför förarsätet och torka sedan rent. För att få bästa möjliga synlighet när du kör, applicera produkten igen på vindrutan framför förarsätet i ett kors och tvärs mönster och torka sedan bort den precis som du gjorde i början. Det bör finnas precis tillräckligt mycket kvar i applikatorn för att täcka området i förarens synlinje, men om inte, öppna en ny.

 • Kasta applikatorn och pappershanddukar i en papperskorg när du är klar. Försök inte linda in applikatorn för att spara en del för senare användning.
 • Aquapel fungerar i upp till 6 månader och lossnar inte i biltvätt.
Kasutamine-Aquapel-samm-10

10. Behandla bak- och sidorutorna med 1 eller 2 nya applikatorer om så önskas. Varje Aquapel-applikator har tillräckligt med produkten för att behandla en medelstor vindruta (som på en sedan). För en 2-dörrars bil med endast 2 stora fönster på sidorna (och 2 små trianglar) kan du använda 1 applikator för att behandla dessa tillsammans med den lilla bakrutan. För en 4-dörrars bil, använd 1 applikator på de 4 sidorutorna och 1 applikator på bakrutan.

 • För en stor skåpbil eller en sedan med stort taklucka behöver du totalt 3 till 4 applikatorer för att behandla allt glas.

2. Använda Aquapel på glasytor (metod 2)

Kasutamine-Aquapel-samm-11

1. Skydda dina duschdörrar från vattenstämplar och tvålskum. Rengör först dina duschdörrar med ett glasrengöringsmedel tills alla befintliga vattenstämplar är borta. Håll applikatorn på toppen av glaset och gör ränder som går upp och ner genom dörren. Börja sedan längst upp på dörren och sopa på den från sida till sida. Arbeta i korsvis mönstrade block tills du har täckt hela ytan och använd sedan en pappershandduk för att torka av produkten så snart du har applicerat den.

 • Stanna 1,3 cm ( 12 tum) från dörrens sidor så att du inte får någon produkt på listen.
 • En applikator bör räcka för en enda duschdörr. Om du har 2 eller 3 stora glasväggar runt din dusch kan du behöva 2 eller 3 applikatorer.
 • Applicera produkten igen var 6:e månad.
Kasutamine-Aquapel-samm-12

2. Använd den på husfönster för att förhindra regnstrimmor. Rengör utsidan av dina hemfönster med glasrengöringsmedel och en trasa. Applicera sedan ett lager av produkten på 1 eller 2 små fönster åt gången på kors och tvärs. Så snart du har täckt 1 eller 2 små fönster, torka bort det med en ren trasa och gå vidare till nästa uppsättning fönster.

 • Observera att 1 Aquapel-applikator rymmer tillräckligt med produkt för att täcka en vindruta, så du kan behöva fylla på om ditt hus har många små fönster eller fönster från golv till tak.
 • Om dina fönster har målade rutor, lämna 12 tum (1,3 cm) utrymme runt kanterna när du applicerar det.
Kasutamine-Aquapel-samm-13

3. Applicera den på glasbord för att skydda mot spill och vattenstämplar. Rengör bordet med glasrengöringsmedel och applicera sedan Aquapel i jämna, parallella drag innan du går över det igen för att bilda ett kors och tvärs. När du har täckt hela bordet i kors och tvärs, torka rent bordet med en trasa eller pappershandduk. Låt inte produkten sitta på bordet hur länge som helst – torka av den så snart du har applicerat den.

 • Eventuella utspillda vätskor kommer att pärla sig ovanpå ytan så att du enkelt kan torka bort röran.
 • Om ditt glasbord har vattenringar, gnid bort märkena med saltvatten och en trasa eller vit vinäger och citronsaft innan du applicerar Aquapel.

Saker du behöver

 • Applicera Aquapel på din vindruta

 • Använda Aquapel på glasytor

Tips

Att använda en mikrofiberduk kommer att ge dig en ränderfri rengöring när du förbereder vindrutan.

Lagring

VARNING! Förvara Aquapel på en sval, torr plats borta från värme, lågor och direkt solljus.