Aquapel från Kina? Verkligen?

Aquapel från Kina? Är det verkligt? …
Aquapel glasvax är mycket välkänt och högt värderat i världen. Den används av både vanliga bilägare och professionella tjänsteleverantörer. Produkten används främst för att bearbeta bilfönster för att säkerställa säkrare körning i dåligt väder. Produkten används dock även för att behandla olika andra glasytor, såsom duschglas, fönster, glasbord, väggar eller andra ytor.

Kunderna vet att aquapel är en högkvalitativ, långvarig produkt och därför är efterfrågad. Men om det finns en efterfrågan finns det även kopiatorer av originalprodukten. Så internet är fullt av olika kopior av aquapel-glasbearbetningskapseln, som ser väldigt lika ut som originalet och kostar några euro. Tyvärr är sammansättningen av kemikalierna inuti kapseln inte ens i närheten av den ursprungliga aquapelprodukten. Det förfalskade aquapelglasvaxet stannar på bilglaset i högst 2 veckor, men originalprodukten tål vindrutan även under svårare förhållanden i ~ 4-6 månader och även under normala förhållanden i 6 månader.

Aliexpress aquapel
Vänster: beställd från aliexpress
Höger: Originalprodukt från originaltillverkaren

Aliexpress aquapel
Vänster: beställd från aliexpress
Höger: Originalprodukt från originaltillverkaren

Som ni kan se på bilderna är aquapelet ganska likt det kinesiska originalet. Förfalskningar kan också se något annorlunda ut, men de kommer inte att fungera på samma sätt. När det gäller denna förfalskning kan man se att applikatorns mjuka sula är av sämre kvalitet och inte ser så rent vit ut. Däremot kan den som inte känner till produkten och inte har originalet för jämförelse tycka att det fortfarande är rätt produkt. Dessutom har det till och med skrivits att den är tillverkad i USA.

Vi har också sett förfalskade produkter till försäljning i Estland. Den förfalskade produkten säljs online som “original” och får även hålla i upp till 6 månader, men det är fortfarande en förfalskade produkt med låg hållbarhet och låg effektivitet.

Aquapel från Kina: EXEMPEL PÅ EN REA-BILD PÅ INTERNET
(förfalska)

Pildiotsingu AQUAPEL tulemus
VARNING: BILDEN ÄR INTE EN ORIGINALPRODUKT.
– Det är en vanlig “kinesare” som inte ger önskat resultat.

Det viktigaste är vad som finns inuti kapseln

Det spelar ingen roll exakt hur förfalskare visuellt kan förfalska produkten, men det är säkert att sammansättningen av ämnet inuti originalkapseln är unik och att ingen förfalskade produkt kan motstå dess egenskaper. Hållbarheten för en förfalskade produkt är i bästa fall några veckor, medan den ursprungliga bearbetningen tar flera månader (~ 6 månader).

 

Länk till videon